Wat is een computervirus?

We kennen allemaal de term Virus, of het nu wat is een computervirus of een biologisch virus is. Vandaag gaan we het hebben over het computervirus, een door mensen gemaakt computerprogramma dat is gemaakt om andere computers te beschadigen.

Wat is een computervirus

Een computervirus is een kwaadaardige code die wordt gerepliceerd door zichzelf te kopiëren naar een ander programma, computeropstartsector of document en verandert hoe een computer werkt. Het virus vereist dat iemand de infectie bewust of onbewust verspreidt zonder medeweten of toestemming van een gebruiker of systeembeheerder. Wat is een computervirus Een computerworm daarentegen is een op zichzelf staande programmering die zichzelf niet naar een hostprogramma hoeft te kopiëren of menselijke interactie vereist om zich te verspreiden. Virussen en wormen worden ook wel malware genoemd.

Wat is een Computervirus Really ?

Voordat we veel over wat is eencomputervirus sen praten, moeten we de basisconcepten van een computerprogramma begrijpen. Een computerprogramma is een reeks codes die in een bepaalde taal zijn geschreven om bepaalde dingen binnen de computer te doen, ook wel bekend als software. Deze codes vertellen de computer wat hij moet doen en hoe hij dit moet doen. Wat is een computervirus Merk op dat het computersysteem, niet zoals mensen, de doelstellingen van alle programma’s kunnen begrijpen, terwijl het zal doen wat het is opgedragen, ongeacht of het goed of slecht is, en 100% output geeft. Wanneer u een code schrijft, wordt deze eenvoudig door de computer uitgevoerd, ongeacht de bedoeling ervan.

Nu is een bepaald computerprogramma gemaakt voor misbruik, zoals hacken, losgeld of het lekken van gegevens, enz. Er is altijd een persoon of een organisatie die dit doet. Wat is een computervirus Een virus kan worden gevonden in elk soort elektronisch apparaat dat kan worden geprogrammeerd.

Soorten virussen:

Er zijn veel soorten virussen in de wereld die hieronder worden genoemd:

Boot Sector Virus: Velen van ons hebben het woord opstarten op de computer gehoord. Dit type virussen is dus gericht op MBR (master boot record) dat verantwoordelijk is voor het opstartproces (een zeer fundamenteel proces van een computer tijdens het opstarten)

Direct Action Virus: het wordt opgeslagen in een bestand, waardoor alleen dat specifieke bestand wordt uitgevoerd.

Resident Virus: dit virus wordt genoemd naar zijn gedrag, d.w.z. het bevindt zich in het geheugen en is erg moeilijk te vinden en te verwijderen.

Multipartite Virus: Dit virus werkt hetzelfde als zijn naam, zodra het de computer heeft geïnfecteerd, vermenigvuldigt het het virus met verschillende andere gebieden die met het programma te maken hebben. 

Overschrijfvirus: het wordt verspreid via e-mails en verwijdert in feite de lokale bestanden.

Spacefiller Virus: het is ook bekend als het cavity-virus omdat het de lege ruimtes tussen de codes inneemt. Over het algemeen beschadigt het nooit bestanden, maar neemt het geheugen in beslag.

File Infector Virus: het is een veel voorkomend type virus dat wordt gehecht aan de systeembestanden. Het wordt gemakkelijk gedetecteerd door virusdetectiesoftware (antivirus).

Macrovirussen: Deze virussen zijn specifiek gericht op macrotaalopdrachten in toepassingen zoals Microsoft Word en andere programma’s. In Word zijn macro’s opgeslagen reeksen voor opdrachten of toetsaanslagen die in de documenten zijn ingesloten. Macrovirussen kunnen hun kwaadaardige code toevoegen aan de legitieme macrosequenties in een Word-bestand. Microsoft heeft macro’s standaard uitgeschakeld in recentere versies van Word; Als gevolg hiervan hebben hackers social engineering-schema’s gebruikt om gerichte gebruikers te overtuigen macro’s in te schakelen en het virus te lanceren. Aangezien macrovirussen de afgelopen jaren een opkomst hebben gekend, heeft Microsoft een nieuwe functie toegevoegd in Office 2016 waarmee beveiligingsmanagers selectief macrogebruik kunnen inschakelen voor alleen vertrouwde workflows, en macro’s in een hele Wat is een computervirus organisatie kunnen blokkeren.

Also Read: SEO Copywriting

Wat zijn de symptomen van met een virus geïnfecteerde computers?
Net als mensen, wanneer een computer wordt getroffen door een virus, vertonen ze ook symptomen, alleen we moeten het begrijpen en onderzoeken en actie ondernemen. Hieronder staan enkele indicaties-

* Trage prestaties van de computer.
* Onnodige pop-ups.
* Ongewenste bestanden met vermenigvuldiging.
* Aanwezigheid van onbekende bestanden op de computer.
* Het programma wordt automatisch gestart.
* Bestanden worden beschadigd en verwijderd.

Hoe de computer te beschermen?

Wat is een computervirus Er worden verschillende soorten antivirussoftware gebruikt om de computer te beschermen, afhankelijk van het gebruik of het doel van de computer. Er zijn veel bedrijven die antivirusprogramma’s voor computers maken, zoals Norton, Kaspersky, McAfee, AVG, Avast, Quick Heal, ESET en nog veel meer.
Een computervirus wordt gedefinieerd als een stukje code dat wordt uitgevoerd op een doelcomputer om de goede werking van de pc te belemmeren. Het repliceert zichzelf en kan snel hosts van andere computers beïnvloeden, waardoor het hele netwerk wordt lamgelegd. Het is dus belangrijk dat u weet hoe u het zo snel mogelijk kunt verwijderen, omdat een malware-infectie uw gegevens ernstig kan beschadigen. Het toonde zijn bestaan in het jaar 1986 toen het eerste computervirus werd gemaakt met de naam Brain voor MS-DOS-besturingssystemen. Het is voornamelijk een opstartsectorvirus en verspreidt zich via diskettes. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten kwaadaardige software die zijn ontwikkeld met behulp van geavanceerde coderingstechnologie.

Dus ik denk dat je hebt begrepen wat een virus is en waarom het is gemaakt. Deel het een keer met uw geliefde om hun computersystemen te beschermen. Om de mogelijkheid van infectie op uw apparaat uit te sluiten, moet u eerst alle tijdelijke bestanden verwijderen om het virusscanproces te versnellen. Nadat u de tijdelijke bestanden hebt verwijderd, scant u uw pc met antivirussoftware. U kunt REVE Antivirus gebruiken, dat computerbedreigingen scant met behulp van de turbo-scantechnologie. Dit resulteert in een snelle virusdetectie en verwijdering. Na het verwijderen van kwaadaardige code of besmettelijke bestanden van uw computer, moet u uw antivirussoftware altijd up-to-date houden, zodat elke laatste bedreiging kan worden gedetecteerd.

Jaren geleden had je ook al computervirussen. Die waren wat onschuldiger en vooral gemaakt door programmeurs die met een virus stoer probeerden te zijn. Daar waren ook wat luie programmeurs bij die een variant maakten van een bestaand virus en probeerden daar eer mee te behalen. De tegenmaatregel kwam van een paar programmeurs die virusscanners gingen maken. De eerste virussen haalden grapjes uit door de letters van je scherm te laten vallen of wijsjes af te laten spelen. In die tijd hoefden de virusscanners alleen maar te kijken of een bepaald stukje van de software te vinden was. Toch kon het toen ook al vervelend zijn. Je document kon kapotgaan, waardoor al je werk voor niets was. Ook was er later een virus dat alle printers liet printen tot het papier op was. Je computer kreeg een virus doordat je een besmet bestand van iemand kreeg en je geen goede virusscanner had. Op zich was het een overzichtelijke wereld. So i hope you’ll like this article Wat is een computervirus.

Leave a Comment